Ještěrky v MŠ

Ještěrky v MŠ

Navštívila nás paní chovatelka terarijních zvířat. Na ukázku donesla několik ještěrek – agama, gekon. Povídání s paní chovatelkou děti velmi zaujalo.

Staročeské Velikonoce

Staročeské Velikonoce

Staročeské Velikonoce – to je název programu pro děti, díky kterému se seznámily zvyklostmi a tradicemi těchto svátků.

Od záchraných programů k chovatelství

Od záchraných programů k chovatelství

Projekt podpořený ze Šablon pro MŠ a ZŠ vyhlášený MŠMT. Dne 20. 3. 2023 nás navštívil RNDr. Bc. Jaromír Vachutka, který nám dovezl celou sbírku papoušků, ale také hrdličky, zebřičky, chůvičky.

Putování Zdravíkovem

Putování Zdravíkovem

Lektor Lucie Němcová Dis. ze Vzdělávací agentury Zdraví do škol od A do Z, provedla děti městečkem Zdravíkovem a seznámila je s jeho obyvateli. Tím se děti zajímavou formou seznámily se skladbou potravinové pyramidy.

Karneval Z pohádky do pohádky

Karneval Z pohádky do pohádky

Jako každý rok, tak i letos jsme uspořádali karneval pro děti naší školky. Karneval na téma Z pohádky do pohádky, se konal v předsálí KD Na Letním. Dobrou náladu vytvořili klaun Hubert a klaunka Žofie, z agentury Klaun Family. Pro děti měli přichystáno spoustu soutěží a legračních aktivit.

Pohybovky se zvířátky

Pohybovky se zvířátky

S dětmi jsme se účastnily sportovního programu pod vedením paní lektorky. Každé oddělení mělo možnost užít si pohyb spojený se zábavou.

Kosmická show

Kosmická show

V rámci projektu MŠMT Šablony pro MŠ a ZŠ se v naší mateřské škole uskutečnil projekt Kosmická show. V první části děti ve skupinkách skládaly puzzle s tématem vesmír.

PF 2023

PF 2023

Krásné a klidné prožití svátečních chvil, mnoho zdraví, štěstí a lásky v novém roce Vám přejí děti a zaměstnanci MŠ Hlubočky – Mariánské Údolí.

Objevování vlastního těla

Objevování vlastního těla

Během týdne jsme objevovali a poznávali naše tělo a smysly. Při ranních hrách i řízených činnostech jsme procvičovali hmat, zrak, chuť i čich.