Výlet do Horního dvoru u Luhačovic

Minulý školní rok nám pandemie neumožnila užít si školní výlet, ale letos se to povedlo! Po dlouhé a dobrodružné cestě směrem na Valašské vrchy jsme dorazili k našemu cíli na farmu „Horní dvůr“ nad Luhačovicemi.

Počasí nám přálo a hned jak jsme vyskočili z autobusu, ohromil nás nádherný výhled do krajiny. I když farma na první pohled působila poněkud zpustle, díky skvělým průvodkyním a přítomnosti domácích zvířátek se naše obavy rozplynuly. Personál, který se o nás staral, měl připravený zajímavý vzdělávací program. Naše průvodkyně nám pověděla historku o krejčíkovi a čertovi, která se k tomuto místu váže. Děti ji se zaujetím vyslechly a poté se vydaly na prohlídku farmy. Pro většinu dětí to bylo první blízké setkání s domácími zvířaty. Byli jsme v ohradě mezi koníky, hladili jsme si roztomilé hříbátko poníka, krmili lamy a pozorovali ovce, krávy, slepice. O všech zvířatech jsme se něco dozvěděli a děti byly nadšené, že si na ně mohly sáhnout.

Na závěr se s námi naše průvodkyně rozloučila a všechny děti dostaly vstupenky napsané čertím brkem a medaili. Zpáteční cestu děti prospaly a v pořádku a spokojené byly předány rodičům.