Adventní dílničky

V pátek 4. prosince 2020 jsme společně s maminkou – lektorkou, paní Uvírovou, uspořádali adventní dílničky. Děti se seznámily se včelím voskem. Den předem paní učitelka dětem přiblížila původ materiálu, vyprávěním pohádky Štěňátko a Včelka, doprovázené obrázky. 

Děti si pohrály se svými smyslovými vjemy-vosk a jeho struktura, vůně. Pod vedením paní Anny si děti vytvořily svíčku vykrajováním z voskových plátů a stáčením plátů. Maminka Anička vyrobila ještě několik svíček, jako dárek navíc.

Práce byla zajímavá. Jeden výrobek si děti odnesly domů, kde si svíčku společně s rodiči zapálili.  Společné tvoření jsme zachytili na několika fotografiích.

Během tvoření jsme si povídali o tom, komu bychom chtěli udělat radost a pak jsme dostali nápad. Společně s dětmi jsme se vyfotili, složili přáníčko, nakreslili obrázky a zabalili svíčky. To byl náš dárek, který jsme přes maminky poslali babičkám a dědečkům do DD na Hrubé Vodě a také zdravotníkům ve Fakultní nemocnici Olomouc. Bylo to poděkování za jejich obětavou péči v této nelehké době.

Na závěr jsme si zazpívali koledy a smlsali vánoční cukroví, které nám poslaly maminky na umocnění vánoční atmosféry.


Dovolte nám touto cestou poděkovat za dárečky pro naše seniory. Máte moc šikovné děti, které dokázaly v této „zvláštní době“ rozzářit naše uživatele. Děkujeme moc a prosíme po předání díku. Opatrujte se. S pozdravem a přáním pohodového dne.

Jana Tomanová, DiS. Sociální pracovník Domova Hrubá Voda

Fotky k článku